RCA pe suport electronic

Astazi intra in vigoare modificarile aduse de norma ASF 36/2020 care prevede modificarea art. 10 alin. (11) din Norma Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 20/2017 privind asigurările auto din România.

Astfel, articolul 10 al Normei se modifica astfel:

Art. 10. – Prevederi generale
(11) Dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate o constituie:

a) polița de asigurare RCA emisă de către asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisa, în formă tipărită sau în format electronic;

b)dovada asigurării de răspundere civilă a vehiculelor, eliberată de asigurătorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul României şi numai pentru perioada menționată în acestea, sau polița de asigurare
de frontieră pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în afara Spațiului Economic European şi a Confederației Elvețiene.

c) informația returnată prin interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, prin care se certifică existența unui contract RCA valabil la data verificării.

Polita se verifica aici:

https://www.aida.info.ro/polite-rca

Clasa de bonus-malus a masinii se verifica aici:

https://www.aida.info.ro/bonus-malus

Daca vrei o asigurare, de orice fel, suntem la dispozitia ta. Completeaza formularul de mai jos, sau contacteaza-ne direct!

Solicita asigurare

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Facebook Twitter Google Plus Linkedin